HENK VAN LAMBALGEN

van Nederland naar Japan vanFrankrijknaarSpanje Marokko Ladakh BangladeshenNoordoostIndia.html van Nederland naar India Jordanie
FIETSREIS DOOR MAROKKO
(8 februari – 7 april 2005; 3.141 km)

overzichtpagina || foto's || van dag tot dag schema

hettegelwerkvaneenfonteininFès
het tegelwerk van een fontein in Fès

Na ruim een jaar niet gefietst te hebben is het weer tijd om er op te trekken. Met het vliegtuig reis ik af naar Malaga in Spanje en vandaar begin ik mijn twee-maandse fietstocht.
Van Algeciras neem ik de boot naar Tanger en daar zet ik eerste voet op Marokaanse bodem. Vanuit Chefchaouen trek ik per fiets het Rifgebergte door via Ketama. Ik bezoek Fès en Meknès en ga dan oostwaarts om daar de Atlas door te steken. Helaas is het nog te vroeg in het jaar en zijn de passen dicht gesneeuwd. Zo ben ik genoodzaakt om via de oostkant om de bergen heen te gaan. Via Guercif, Missour, Middelt, Er-Rachidia en Erfud zak ik af naar het aan de rand van de woestijn gelegen Merzouga.
De fietsreis gaat verder via de Todra kloof naar het kleine, maar zeer mooi gelegen Bou Tharaf.
Een schitterende route door de Jebel Sahro brengt me naar Zagora. Hier vandaan gaat het weer noordwaarts naar Marrakech, het eindpunt van de reis. Op dit traject ga ik nog wel even het asfalt af voor een fantastische tocht langs Aït Benhaddou en verder het onverharde pad volgend tot ik vlak onder de Tizi-n-Tichka weer op de weg uit kom.

Van deze reis is geen uitgebreid verslag beschikbaar. Wel heb ik een fotoselectie van deze reis en tevens een overzicht van de gereden etappes.

klik hier voor foto’s van deze reis
klik hier om het van-dag-tot-dag schema van deze reis te downloaden
terug naar boven

© 2011 Mijn-eigen-website.nl